Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsányék újabb tisztogatásb
  2007-05-23 21:49:04, szerda
 
  Gyurcsányék újabb tisztogatásba kezdenek?
gondola 2007. május 23. 16:47

Összeomlóban van a rendőrségbe vetett közbizalom - állította Kövér László szerdai sajtótájékoztatóján. A gyanú szerint a rendőrségnél szakmai, morális megújulás címén politikai tisztogatás történik. Csak idén ötezren távoznak a rendőrségtől.

Mindazok az események, botrányok, amelyek az elmúlt napokban, hetekben a közvélemény elé kerültek, annak kapcsán elmondható, hogy összeomlóban van a rendőrségbe vetett közbizalom, melynek első súlyos megingására tavaly szeptemberben-októberben a rendőri erőszakoskodások kapcsán került sor - jelentette ki Kövér László.

"A helyzet megítélésünk szerint drámainak és veszélyesnek mondható, mert minimális közbizalom nélkül semmilyen közintézmény - így a rendőrség - sem működőképes" - szögezte le a fidesz.hu tudósítása szerint a politikus, hozzátéve: miután a rendőrség normális körülmények között a demokratikus rend alapintézményei közé tartozik, ezért a rendőrségbe vetett közbizalom ilyen mély megingása egyúttal a demokrácia működőképességébe vetett - egyébként is megcsappant - hitet ássa tovább alá.

Ahogyan az emberek elszegényedését okozó gazdasági-pénzügyi válság nem számolható fel politikai változás - azaz előrehozott választások - nélkül, úgy az a morális válság sem oldható meg Gyurcsány Ferenccel és kormányával, amelynek éppen a miniszterelnök és az MSZP-SZDSZ-kormány tagjai a legfőbb okozói - hangsúlyozta a politikus.

Kövér László elmondta: a Horn-kormány időszakának végén a rendőrség szervezeti, morális, pénzügyi, technikai válságba került. A rendőrség adósságállománya 1998-ra elérte a 6 milliárdot, a hivatásos állomány tömegesen hagyta el a testületet, és drasztikusan nőtt az ismert bűncselekmények száma, és teret nyert a szervezett bűnözés. Ezt az örökséget kapta a polgári kormány, ezt számolta fel a rendőrség pénzügyi, morális rendbetételével, és ez vezetett a bűncselekmények számának radikális csökkenéséhez. Máshoz hasonlóan ebben az esetben is jó örökséget vett át 2002-ben az MSZP-SZDSZ-kormány, ám ezt is ugyanolyan mentalitással kezelte, mint a többit. Megszüntették az életpályamodellt, leállították a rendőri lakásépítési programot, a szervezeti átszervezés eredményeképpen többdiplomás, tapasztalt rendőri vezetők távoztak, és újra adósságokkal küzd a szervezet.

2004-ben Lamperth minisztersége alatt megszüntették azt a belső ellenőrzési rendszert, amelyet a polgári kormány alatt állítottak fel. Ezt kívánják most visszaállítani, természetesen úgy tüntetve fel az egészet, mintha valami zseniális új találmányuk lenne - fejtette ki Kövér László. 2004-től kezdődően bezártak négy rendészeti szakközépiskolát, a rendvédelmi szervek védelmi szolgálata nem kapta meg a szükséges működési forrásokat - sorolta a politikus. Hozzátette: a második Gyurcsány-kormány tovább folytatta a rendőrség lezüllesztését. Megszüntette a Belügyminisztériumot, és helyette létrehoztak egy összevont tárcát, annak vezetésére alkalmatlan személy irányítása alatt. "2006 őszén pedig nyilvánvalóan politikai célokra használták fel a rendőrséget" - húzta alá a képviselő. Az országos választmány elnöke rendőri szakszervezeti vezetőket idézett, akik kijelentették, hogy a rendőri tevékenység a politika gyámsága alá került.

Az események hatására pánikszerű reakciót mutat a kormány, hiszen betöltetlen a rendészeti miniszter, szakállamtitkár posztja, nincs országos, budapesti rendőrfőkapitány, betöltetlen a Rendőrbiztonsági Szolgálat (Rebisz) vezetői posztja, és nincs főigazgatója a Nemzetbiztonsági Hivatalnak. A most leváltott rendőri vezetők is lojálisak a jelenlegi kormányhoz, az utóbbi időszakban kiderült botrányok lehetőséget adnak arra, hogy a Gyurcsány Ferenchez kötődő, lojális és meghízható emberekkel váltják az eddigi vezetőket - hívta fel a figyelmet Kövér László.

Az MSZP-SZDSZ-koalíció alkalmatlan az ország vezetésére, így a rendvédelem területén mutatkozó válság felszámolására is - szögezte le Kövér László. Ez a kormány morálisan, politikailag, szakmailag, és az államról alkotott felfogása okán is alkalmatlan a jelenlegi helyzet, válság felszámolására - hangsúlyozta. Olyan morális és szervezeti válságba jutatták a rendőrséget, hogy már az elemi működőképesség is veszélybe sodródott - húzta alá. "Gyurcsány Ferenc nemcsak előidézője mindannak, ami történt, hanem menetközben mindennapos megnyilatkozásával, amit csak tett tovább tetézte, súlyosbította a helyzetet" - emelte ki a politikus.

Ötezren távoznak a rendőrségtől

Több mint ötezer rendőr hagyja el idén a testületet - erősítette meg az InfoRádiónak a Független Rendőrszakszervezet főtitkára. Pongó Géza közölte: az egyenruhások az elmúlt napok eseményei miatt hagyják el a testületet, de vannak olyanok is, akik azért távoznak, mert változik a nyugdíjazási törvény.

Háromezer rendőr készül nyugdíjba vonulni, emellett sokan távoznak a megromlott egészségügyi állapotuk miatt, valamint a közalkalmazotti, köztisztviselői jogviszonyban dolgozók közül is - közölte az InfoRádióval Pongó Géza.

Sokan amiatt hagyják el a rendőrséget, mert a nyugdíjazás feltételei a jövő évtől jelentősen rosszabbak lesznek - tette hozzá.

A Független Rendőrszakszervezet főtitkára hangsúlyozta: károkat és problémákat okoz, hogy ötezer rendőr távozik a testülettől, mindez a szakmai munkán is meg fog látszódni, de az alaptevékenységet nem veszélyezteti.

Pongó Géza kiemelte: korábban már többször jelezték a minisztériumnak, hogy nagyobb arányú távozásra lehet számítani, ha a rendőrök nem látnak megfelelő karrierívet, bérezést és szociális juttatásokat maguk előtt.

Kártérítési pert indítanak a BRFK ellen

Kártérítési pert indított 31 tüntető a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellen. Az érintettek személyes szabadság, emberi méltóság és gyülekezési jog megsértésével okozott kár megtérítése címén fejenként egymillió forint kártérítést kérnek. A tüntetők 2003. december elsején a XII. kerületi Gesztenyés-kertből kívántak Medgyessy Péter akkori miniszterelnök házához vonulni, tiltakozásul amiatt, hogy a volt kormányfő egy évvel korábban részt vett azon a fogadáson, amelyet Adrian Nastase román miniszterelnök adott Románia budapesti nagykövetségén az ország nemzeti ünnepe alkalmából. A hatóság akkor 51 embert állított elő. Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékeztetett rá, hogy a "nemzeti érzületet sértő magyar-román kormányfői koccintás miatt" szervezett tiltakozó akciót a rendőrség feloszlatta.Kocsis Imrét, a szervezet vezetőjét 72 órás őrizetbe vették, majd gyorsított eljárásban figyelmeztetésben részesítették, míg a többi előállított tüntetővel szemben rendzavarás és gyülekezési joggal visszaélés miatt indított szabálysértési eljárást azóta jogerősen megszüntették.

Politikai indíttatásból, jogellenesen oszlatta fel a rendőrség a tüntetését - mondta Gaudi-Nagy Tamás, hozzátéve,hogy ezt a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében állapította meg, amit a Legfelsőbb Bíróság múlt év novemberben felülvizsgálati ítéletében megerősített.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adósságállománya, erőszakoskodások, rendőrbiztonsági, rendőrfőkapitány, szakközépiskolát, életpályamodellt, nemzetbiztonsági, szakállamtitkár, alapintézményei, minisztériumnak, bűncselekmények, rendbetételével, köztisztviselői, eredményeképpen, felülvizsgálati, elszegényedését, közalkalmazotti, miniszterelnök, lezüllesztését, nagykövetségén, működőképesség, felszámolására, szabálysértési, szakszervezeti, visszaállítani, emlékeztetett, súlyosbította, jogviszonyban, természetesen, tisztogatásba, veszélyezteti, nyilvánvalóan, megsértésével, kijelentették, szeptemberben, főkapitányság, rendőrségbe vetett, gyanú szerint, rendőrségnél szakmai, elmúlt napokban, rendőri erőszakoskodások, helyzet megítélésünk, rendőrség normális, demokratikus rend, demokrácia működőképességébe, emberek elszegényedését, legfőbb okozói, rendőrség szervezeti, rendőrség adósságállománya, hivatásos állomány, ismert bűncselekmények, szervezett bűnözés, Kövér László, Gyurcsány Ferenccel, Rendőrbiztonsági Szolgálat, Nemzetbiztonsági Hivatalnak, Gyurcsány Ferenchez, Gyurcsány Ferenc, Független Rendőrszakszervezet, Pongó Géza, InfoRádióval Pongó Géza, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Medgyessy Péter, Adrian Nastase, Zétényi Zsolt, Nemzeti Jogvédő Alapítvány, Kocsis Imrét, Gaudi-Nagy Tamás, Fővárosi Bíróság, Legfelsőbb Bíróság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjt  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  A hét szűk esztendő  György napra  képre írva  Gondolatok az életről és szere...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Krisztinától  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Két tekintet van  Április 22. a Föld napja,  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Beney Zsuzsa - Tavasz  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Ébredj  Ma  Jó éjszakát  Fodor Ákos költő,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Esti kép  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Beney Zsuzsa  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Szép estét  Környezetvédelem  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Miért nem menti meg Jézus...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Paul David Tripp Április 25  Ázzal aki csak szép  Szép estét kedves látogatóimna...  802 esztendeje, 1222. április ...  Rögtön puha Mézes Krémes  Az idő elsodorja létezésünk  Beney Zsuzsa - Sirató  A keserű igazság  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Viharban csak az a fa marad ál...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rendőrségbe vetett, gyanú szerint, rendőrségnél szakmai, elmúlt napokban, rendőri erőszakoskodások, helyzet megítélésünk, rendőrség normális, demokratikus rend, demokrácia működőképességébe, emberek elszegényedését, legfőbb okozói, rendőrség szervezeti, rendőrség adósságállománya, hivatásos állomány, ismert bűncselekmények, szervezett bűnözés, örökséget kapta, polgári kormány, rendőrség pénzügyi, bűncselekmények számának, rendőri lakásépítési, szervezeti átszervezés, belső ellenőrzési, rendvédelmi szervek, szükséges működési, második Gyurcsány-kormány, rendőrség lezüllesztését, összevont tárcát, országos választmány, rendőri tevékenység, politika gyámsága, események hatására, rendészeti miniszter, most leváltott, jelenlegi kormányhoz, utóbbi időszakban, eddigi vezetőket, figyelmet Kövér, ország vezetésére, rendvédelem területén, kormány morálisan, államról alkotott, jelenlegi helyzet, elemi működőképesség, elmúlt napok, nyugdíjazási törvény, megromlott egészségügyi, nyugdíjazás feltételei, jövő évtől, szakmai munkán, érintettek személyes, tüntetők 2003, volt kormányfő, évvel korábban, ország nemzeti, hatóság akkor, rendőrség feloszlatta, szervezet vezetőjét, többi előállított, adósságállománya, erőszakoskodások, rendőrbiztonsági, rendőrfőkapitány, szakközépiskolát, életpályamodellt, nemzetbiztonsági, szakállamtitkár, alapintézményei, minisztériumnak, bűncselekmények, rendbetételével, köztisztviselői, eredményeképpen, felülvizsgálati, elszegényedését, közalkalmazotti, miniszterelnök, lezüllesztését, nagykövetségén, működőképesség, felszámolására, szabálysértési, szakszervezeti, visszaállítani, emlékeztetett, súlyosbította, jogviszonyban, természetesen, tisztogatásba, veszélyezteti, nyilvánvalóan, megsértésével, kijelentették, szeptemberben, főkapitányság, részesítették, mentalitással, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.